top of page
  • Obrázek autoraRadek Mohelník

Zhodnocení sezóny 2019/2020 - žactvo


V darkovickém kulturáku bylo každou středu a pátek v odpoledních hodinách opravdu živo. Jako jeden z trenérů musím říct, že letošní sezóna byla opravdu úspěšná. Na trénincích panovala dobrá atmosféra, hráči tvořili perfektní kolektiv. Tuto sezónu jsme také zaznamenali mládežnický rekord. Na trénincích se v průběhu sezóny prostřídalo dohromady kolem 35 dětí, což nám dělá opravdu radost. S jistotou mohu říct, že máme největší mládežnickou základnu na Opavsku a jednu z největších v Moravskoslezském kraji.

Tolik na úvod a nyní o našich výsledcích.


Letos jsme vůbec poprvé do žákovských soutěží nasadili tři družstva. Po loňském vítězství v okresním přeboru první třídy žáků, jsme se rozhodli, že si tým, který soutěž vyhrál, zkusí zahrát mužskou soutěž. Místo v "A" týmu žáků tedy dostali hráči, kteří loni hráli okresní přebor druhé třídy. Nově složený "A" tým tak tvořili v základu Kalvar Mikuláš a Pater Tomáš. Spolu s nimi sbírali v této soutěži zkušenosti Halfar Ondřej a Jarošová Eliška.Tato dvojice mimo jiné hrála pravidelně i OP II. třídy. Toto omlazené družstvo bojovalo celou sezónu statečně a v konečném pořadí skončilo na čtvrtém místě. Pouhé tři body jim chyběli k tomu, aby skončili druzí. Škoda.



Výsledky zápasů "A" teamu naleznete zde:


V okresním přeboru druhé třídy bojovaly zbylé dvě naše družstva. Béčko i céčko měly vesměs podobné výsledky a téměř celou sezónu se na sebe v tabulce lepily. Jak už jsem psal výše, za "B" tým nastupoval především Halfar Ondřej a Jarošová Eliška. Tuto dvojici pak doplnili nováčci v žákovských soutěžích Mrázek Jonáš a Kalvar Filip. Poslední dva jmenovaní si jistě zaslouží pochvalu, že ve své úvodní sezóně zvládli vybojovat nějaká ta vítězství. Ke konci sezóny se pak do týmu vrátil i Plaček Lukáš, který dvě sezóny nehrál a rázem šlo na týmu poznat, že výkonnostně letí nahoru. Od Lukášova příchodu tým neprohrál a je jen škoda, že se tahle sezóna nestihla dohrát, protože věřím, že by se našemu "B" týmu podařilo urvat v této soutěži vítězství.


Céčko bylo také složeno z nováčků. Tým tvořili Kupka Michal, Novák Adam, Schee Radim a Janečka David. Kluci celou sezónu poctivě trénovali a možná i proto se jim podařilo v soutěži urvat několik vítězství a probojovat se tak do play-off. Tam bohužel narazili na první celek z opavské části soutěže a v prvním kole vypadli. I tak jim patří velká pochvala.


Jak už jsem zmiňoval, okresní přebor druhé třídy byl rozdělen do dvou skupin a to do hlučínské části soutěže a opavské části soutěže. Z každé části postupovali do play-off čtyři nejlepší celky. Obě naše družstva hrála hlučínskou část soutěže. Béčko skončilo třetí a céčko čtvrté. V prvním kole play-off se naše béčko utkalo s celkem TJ Sokol Vávrovice B. Vávrovice jsme porazili a postoupili tak do semifinále. To se bohužel kvůli koronavirové krizi nedohrálo. Céčko narazilo v prvním kole play-off na Větřkovice, ty však byly nad naše síly.







Výsledky našich družstev naleznete zde:



Tato sezóna však nebyla pouze o týmových soutěžích, ale i o těch individuálních. Naši svěřenci nastupovali převážně na okresních bodovacích turnajích mládeže, které se pořádaly u nás v Darkovicích. Bohužel ani tato soutěž se nestihla dohrát. Nejlépe v pořadí si stál Jonáš Bartoloměj, který byl v celkovém pořadí jen těsně druhý za Slivkou Tadeášem z TJ SK Kravaře. Mimo okresní soutěže jsme jezdili pravidelně i na krajské bodovací turnaje. Tam si opět vedl nejlépe Bart, který se dokázal probojovat až do B divize. Špatně si však nevedli ani ostatní. Například Olšar David s Blejchařem Markem se pravidelně umisťovali na předních příčkách divize C.


Za zmínku stojí i jeden individuální úspěch Barta. V Elo statistikách (což je celostátní stolně tenisový statistický web), se umístil na druhém místě v kategorii "Skokan roku", což znamená, že v této sezóně zaznamenal druhý nejlepší progres ze všech hráčů z ČR, což je pro nás i pro něj obrovský úspěch.


Poslední odstavec s dovolením věnuji nám, trenérům. S radostí můžu říct, že jsme mezi trenéry přivítali novou posilu. Tou se stala naše odchovankyně Majda Kalvarová, která nám od začátku pravidelně pomáhala s těmi nejmenšími. Majda si také letos stihla udělat trenérskou licenci, tudíž ji do budoucna přejeme hodně trenérských úspěchů :-)

Velký dík patří i našim ostatním starším svěřencům, kteří sice ještě trenérskou licenci nemají, ale i tak nám chodili na tréninky s těmi menšími ochotně pomáhat. Snad je taky jednou přivítáme mezi námi trenéry.

No a hlavní trenérský trojlístek letos tvořili opět Michal Moravec, Milan Kalvar a já, Radek Mohelník. Poděkování patří i Pavlu Kalvarovi, který taky občas s trénováním pomáhal.


Tolik k naší mládeži, v příštím článku se můžete těšit na zhodnocení našich dospěláckých družstev.


Radek M.

121 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page