top of page
  • Obrázek autoraRadek Mohelník

Postavení našich týmů po první půlce sezóny

Po sezóně, kterou narušil covid, jsme se konečně všichni dočkali a mohli odstartovat vše nanovo. Náš klub měl to štěstí, že ho pandemie tolik nezasáhla a tak jsme pokračovali i nadále v hojném počtu. Celkově jsme do sezóny 2021/22 postavili 4 mužské a 2 žákovské družstva. Zde Vám přinášíme krátký přehled o tom, jak jsou na tom naše týmy po polovině sezóny.


 

"Áčko"


Áčkaři si odbývají svou premiéru v nejvyšší krajské soutěži KP1, kde dva roky zpátky postoupili ze soutěže KP2 (vloni se stihly odehrát pouze dvě kola, takže budeme dělat, že premiéru máme až teď ;-)). V konkurenci si náš tým nevede vůbec špatně a patří mu průběžné deváté místo. Letos však bude bohužel ze soutěže padat hned 7 celků a proto je v tak nabité konkurenci téměř jisté, že se po sezóně odporoučíme zpět do KP2. Nic však nevzdáváme a bojujeme o udržení dále. Tým nastupuje v sestavě Michal Moravec, Radek Mohelník, Peter Chvojka, Michal Vavrečka, Bart Jonáš a příležitostně tým doplňují taky ostatní hráči z béčka. Za zmínku dále stojí průběžné druhé místo Michala Moravce v soutěži jednotlivců.





 

"Béčko"


Ještě před pandemií hrálo naše béčko okresní přebor 2. třídy, avšak díky posilám které k nám přišly, by těchto hráčů bylo v OP2 škoda, proto se nám pro ně podařilo vyhandlovat okresní přebor 1.třídy. Tým nastupuje v sestavě Pavel a Milan Kalvarovi, Jarda Vilč, Bart Jonáš a Ondra Šenkyřík a drží si krásný střed tabulky.





 

"Céčko"


Zatímco všechny naše ostatní týmy nemají o hráče nouze, tak bohužel v béčku toto neplatí. Staří harcovníci mají pracovní a rodinné povinnosti a tak musí být soupiska lepena všemi, kdo má zrovna v danou chvíli volné ruce a nohy. To se bohužel promítá na postavení našeho týmu v tabulce, kde mu patří poslední místo. Má to však i svou pozitivní stránku. Své postavení můžeme v druhé polovině jedině vylepšit ;-)

Za tým (ne)pravidelně nastupují David Mentzik, Marek Bury, Bart Jonáš, Marek Blejchař a spousta dalších z OP3.




 

"Déčko"


Déčkaře před sezónou opustila dlouholetá opora Ivan Cigan, který přestoupil do Bobrovníků. Ze staré party tak zůstal pouze Peťa Mohelník a Jindra Folta. Ty tak nově doplňuje mladá krev, která dvě sezóny zpátky vyhrála žákovskou soutěž. Stabilním hráčem se stal Marek Blejchař, který pravidelně boduje a je tak hnacím motorem týmu. Tým pak doplňují další hráči, kteří převážně získávají v soutěži dospělých zkušenosti. Jedná se o Ondru Halfara, Elišku Jarošovou nebo Majdu Kalvarovou. Déčko se sice pohybuje na chvostu soutěže, to je však dávno především zdravotními absencemi, které tým postihovaly od začátku sezóny. Na týmu je však vidět, i díky přibývajícím zkušenostem mladších hráčů, progres ve výkonosti kolo od kola.





 

Žákovské "Áčko"


Tradičně máme zastoupení i v žákovských soutěžích. Tým v okresním přeboru 1. třídy je složen z našich nejlepších žáků, kteří ještě výkonnostně nemají na pravidelné nastupování v mužské soutěži. Za tým nastupuje především Eliška Jarošová, Ondra Halfar, Tomáš Zeman a nebo Lukáš Plaček. V tabulce jim průběžně patří 4. místo, což jim zajišťuje poslední postupové místo do play-off :)





 

Žákovské "Béčko"


Béčko nastupuje v okresním přeboru druhé třídy a tým se skládá především z nováčků, kteří nabírají v soutěžích zkušenosti, ale zároveň jsou už konkurence schopní. Pro spoustu z nich to je vůbec první sezóna, kdy měří síly s ostatními týmy. Tým si zatím vede výborně, patří mu průběžné druhé místo. Do play-off pak postoupí nejlepší 4 celky. Za tým nastupují především Bětka Hranitzká, Katka Reiská, Filip Kalvar, Jonáš Mrázek a Tomáš Zeman.





Tak co myslíte? Podaří se dokonce sezóny našim týmům svá postavení zlepšit? :)

27 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page