top of page
  • Obrázek autoraRadek Mohelník

Okresní přebory mládeže 2019/20

S půlročním zpožděním, ale přece! O víkendu se u nás konaly přebory mládeže okresu Opava. Kvůli opatřením jsme letos poprvé zavedli systém nominací a na přeborech si tak zahráli pouze ti nejlepší z předchozí sezóny za jednotlivé kategorie.


Holky (open)


Holky se nám bohužel nesešly, celkově je v okrese málo děvčat. Všechny kategorie byly tudíž spojeny do jedné. Nejlépe umístěnou nejmladší žačkou se stala Justýna Synková a jako druhá se umístila Gabriela Fronová (obě TJ Sokol Děhylov). V kategorii mladších a starších žaček bylo stejné pořadí. Vítězkou přeborů se stala Hanka Müllerová (KST Slezan Opava), na druhém místě se umístila Kateřina Fajkusová a na třetím Michaela Fenková (obě TJ Sokol Děhylov). Kategorie dorostenek vyhlašována nebyla. Náš klub měl na přeborech dvojí zastoupení. Zúčastnily se jej Katka Reiská spolu s Alžbětou Hranitzkou. Majda a Eliška se přeborů nezúčastnily. Obě měly jistou nominaci na krajské přebory z krajského žebříčku.


Nejmladší žáci


V kategorii nejmladších žáků náš klub bohužel neměl zastoupení. Vítězem této kategorie se stal Zdenek Janda (TJ Sokol Vávrovice), druhý skončil Daniel Drozd (FIT Sport Club Hradec nad Moravicí) a třetí skončil Tomáš Gregořica (TJ Sokol Vávrovice).


Mladší žáci


V kategorii mladšího žactva jsme měli hned dvojnásobné zastoupení. Náš klub reprezentovali Ondřej Halfar a Mikuláš Kalvar. Druhému jmenovanému se podařilo vybojovat medaili. Mikuláš se umístil na krásném druhém místě. Přeborníkem se stal Jakub Gasman (TJ Sokol Děhylov). Na třetím místě se umístil Jiří Nevřela (TJ SK Kravaře).



Starší žáci


Hned trojnásobné zastoupení jsme měli v kategorii starších žáků. Spolu s Mikešem, který získal právo startu na základě výsledků z mladších žáků, se na přeborech představil i Tomáš Pater a Bartoloměj Jonáš. Turnaj měl opravdu překvapivý průběh. Naše želízko v ohni Bart, prohrál hned první zápas ve skupině a to s Mikešem, avšak své zaváhání ihned napravil v dalším zápase, kdy si poradil s nasazenou jedničkou Tadeášem Slivkou (TJ SK Kravaře). Tadeáš rozhořčen porážkou prohrál i svůj další zápas s Jakubem Gasmanem a Bártovi tak k titulu okresního přeborníka rázem stačilo vyhrát právě nad Jakubem. A to se po pětisetové bitvě podařilo a náš klub má tak ve svých řadách okresního přeborníka!

Na druhém místě skončil Jakub Gasman a třetí místo nakonec ubojoval Tadeáš Slivka.

Tomáš Pater skončil čtvrtý a Mikuláš Kalvar pátý.




Dorostenci


Bart, si jakožto přeborník ve starším žactvu zajistil účast i v dorostu. Spolu s ním bojoval o titul přeborníka i Marek Blejchař. Ten dokázal porazit Štěpána Víchu (TJ Jiskra Jančí) i Petra Matýska (TJ Sokol Vávrovice) a vybojoval tak krásné třetí místo. O titul přeborníka v dorostu se spolu opět utkali Bart spolu s Jakubem Gasmanem. A našemu svěřenci se opět dařilo na výbornou, Jakuba tentokrát porazil s přehledem 3:0 a zajistil si tak druhý titul, tentokrát v kategorii dorostenců!



Výsledky z přeborů naleznete na tomto odkazu:



Všem vítězům gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů do nadcházející sezóny!

83 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Výsledky 1. OBTM 2022/2023

První okresní bodovací turnaj mládeže nové sezóny přinesl oproti minulé sezóně zvýšenou účast. Turnaje se zúčastnilo 38 dětí ze 7 oddílů. Hráči byli rozdělení do 6 divizí. Vítězkou divize A se stala H

bottom of page